Roergebakken garnalen met mango

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g tijgergarnalen (rauw gepeld (diepvries), ontdooid)
- 1 eiwit
- 2 eetlepels sesamolie
- vierseizoenenpeper (versgemalen)
- 1 mango
- 100 ml arachideolie
- 3 cm verse gemberwortel (geraspt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels droge sherry
- ½ zakje verse bieslook ((a 20 g), in stukjes van 1 cm)
- 2 eetlepels verse koriander (blaadjes)
Keukenspullen
- keukenpapier, wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Garnalen droogdeppen met keukenpapier. In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan. Met dunschiller mango schillen. Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden. In wok arachideolie verhitten. Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden. Met schuimspaan garnalen op bord scheppen. Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt). In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren. Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 12 g
- vet 17 g