Witte kip met zoute sjalotjes

chinees
hoofdgerecht
4 personen
3
19
Advertentie
Ingrediënten
- 250 g sjalotjes (in dunne ringetjes)
- 5 cm verse gemberwortel (geraspt)
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel droge sherry
- 500 g kipfilet
- 1 liter kippenbouillon (van tablet)
- 2 eetlepels verse bieslook (fijngeknipt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.
- Kipfilet inwrijven met zout. In pan bouillon aan de kook brengen. Kipfilet erin leggen en in 15-20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Kip in bouillon laten afkoelen tot lauwwarm. Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal. Bieslook door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 8 g
- vet 10 g
Ook te zien in
Kookboek: China