Knapperige kip-sesamruitjes

chinees
borrelhapje
12 personen
2
11
Advertentie
Ingrediënten
- 250 g kipfilet
- 50 g sesamzaad
- 1 ei
- 1 el droge sherry
- 5 el maizena
- 200 ml olie
- 1 cm verse gemberwortel (geraspt)
- 4 el lichte sojasaus
Keukenspullen
- keukenmachine
- stoompan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kipfilet in stukken snijden en met sesamzaad pureren. Ei, sherry, 2 el maizena, 1 tl zout en peper naar smaak erdoor mengen. Bord invetten met beetje olie en kipmengsel erop uitstrijken tot laag van 1 cm dik. Bord met kipmengsel in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Kipmengsel in 10-12 min. afgedekt gaar stomen. Kipmengsel met keukenpapier droogdeppen en iets laten afkoelen. In kommetje gember door sojasaus roeren.
- Kipmengsel in ruitjes van 3 x 4 cm snijden en een voor een voorzichtig door rest van maïzena wentelen. In wok of diepe koekenpan olie verhitten en kipruitjes in twee porties in 2-3 min. goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Kipruitjes op warme schaal leggen en serveren met dipsausje.
Tip:
Gebruik voor het stomen een stoompan of wok met stoomrekje en deksel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 120 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 0 g