Kroepoek met garnalen

Advertentie
Ingrediënten
- 125 g roze garnalen
- 1 ei (gesplitst)
- 1 tl maizena
- 1 el droge sherry
- ½ el sojasaus (licht)
- 2 el roerbakolie
- 2 bosuitjes (in dunne ringetjes)
- 1 cm verse gemberwortel (geraspt)
- 20 stukjes kroepoek
- ⅓ zakje verse bieslook ((a 20 g), in stukjes van 1 cm)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Garnalen fijnhakken en in kom mengen met 2 el eiwit (rest wordt niet gebruikt), maizena, sherry, sojasaus en zout en peper naar smaak. In wok olie verhitten en bosuitjes en gember 2 min. roerbakken. Garnalenmengsel erdoor scheppen en al omscheppend 2 min. bakken, vocht laten verdampen. Op elk stuk kroepoek een lepel van het garnalenmengsel scheppen. Op schaal leggen en bieslook erover strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 25 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g