Garnalen-gehaktballetjes met kool

500 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de garnalen en de bosuitjes fijn en meng ze met het gehakt, de gember, maizena en zout en peper naar smaak. Kneed het gehakt goed en draai er met vochtige handen 12 kleine ballen van. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Schep de ballen op een bord en houd ze warm. Schep de Chinese kool door het bakvet en voeg de kippenbouillon, sherry en sojasaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat de kool slinken. Leg de gehaktballen op de Chinese kool en laat ze afgedekt in 15 minuten op laag vuur verder gaar worden. Lekker met witte rijst.

  • algemeenOok lekker als borrelhapje. Maak kleinere gehaktballetjes en serveer ze met een klein schaaltje Japanse sojasaus of zoete chilisaus. Lekker bij een glas sherry.

Garnalen-gehaktballetjes met kool

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig