Parelballetjes

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g sushirijst
- ½ bleekselderij
- 200 g half-om-halfgehakt
- 1 cm verse gemberwortel (geraspt)
- ½ el maizena
- 1 el droge sherry
- 4 Chinese kool (bladeren)
- 4 el sojasaus (licht)
- 1 el zoete chilisaus
- 1 el sesamolie
Keukenspullen
- wok met stoomrekje en bolle deksel, 2 stapelbare bamboe stoommandjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst in pan met kokend water 2 minuten koken en in zeef laten uitlekken. Bleekselderij met dunschiller schillen en in piepkleine blokjes snijden. In kom gehakt mengen met bleekselderij, gember, maizena, sherry en 1 tl zout en goed doorkneden. Van gehakt 12 balletjes van 2-3 cm doorsnee vormen. Rijst in diep bord uitspreiden en gehaktballetjes door rijst wentelen, zodat ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels. Goed aandrukken. Koolbladeren in stoommandjes leggen en in elk mandje 6 gehaktballetjes leggen. Mandjes op elkaar stapelen. Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster. Water aan de kook brengen. Mandjes op rekje zetten en afdekken met bolle deksel van wok. Parelballetjes in 15-18 minuten gaarstomen. In schaaltje sojasaus, chilisaus en sesamolie door elkaar roeren. Parelballetjes in stoommandje serveren. Dipsausje erbij zetten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 70 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 0 g