Pa­rel­bal­le­tjes

(22) waardeer
chinees borrelhapje 12 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok met stoomrekje en bolle deksel, 2 stapelbare bamboe stoommandjes

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst in pan met kokend water 2 minuten koken en in zeef laten uitlekken. Bleekselderij met dunschiller schillen en in piepkleine blokjes snijden. In kom gehakt mengen met bleekselderij, gember, maizena, sherry en 1 tl zout en goed doorkneden. Van gehakt 12 balletjes van 2-3 cm doorsnee vormen. Rijst in diep bord uitspreiden en gehaktballetjes door rijst wentelen, zodat ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels. Goed aandrukken. Koolbladeren in stoommandjes leggen en in elk mandje 6 gehaktballetjes leggen. Mandjes op elkaar stapelen. Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster. Water aan de kook brengen. Mandjes op rekje zetten en afdekken met bolle deksel van wok. Parelballetjes in 15-18 minuten gaarstomen. In schaaltje sojasaus, chilisaus en sesamolie door elkaar roeren. Parelballetjes in stoommandje serveren. Dipsausje erbij zetten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.