Fo­rel met var­kens­vlees

(12) waardeer
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 12

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, lage ovenschaal (25 x 30 cm), ingevet

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Vissen afspoelen onder koud stromend water en droogdeppen met keukenpapier. Vissen met een scherp mes aan beide zijden elke 2 cm kruislings inkerven. In keukenmachine spekblokjes fijnhakken. Gehakt toevoegen en machine kort laten draaien. In kommetje oestersaus, sojasaus, olie, sherry en peper naar smaak mengen en 3 eetlepels door gehaktmengsel scheppen. Buikholten van forellen vullen met gehakt en forellen in ovenschaal leggen. Bosui en gember in luciferdunne reepjes snijden en over vis strooien. Rest van sausje erover schenken. In midden van oven forel in 25-30 minuten gaar laten worden. Als bovenkant te donker wordt, afdekken met aluminiumfolie. Serveren met roergebakken mihoen en roergebakken Chinese kool.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.