Ingrediënten
4 personen
375 g
tofu naturel
100 ml
roerbakolie
2 cm
verse gemberwortel
2
bosuitjes
1
winterwortel
100 g
peultjes
100 g
shii-takes
100 ml
kruidenbouillon
2 el
droge sherry
2 el
sojasaus
2 tl
maizena
Dit heb je nodig
keukenpapier, wok
Aan de slag
Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken. In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren. Plakjes tofu op bord leggen. Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren. Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken. Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken. Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen. Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Op smaak brengen met peper.
Tofu met paddestoelen

hoofdgerecht
4 personen
235 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken. In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren. Plakjes tofu op bord leggen. Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren. Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken. Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken. Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen. Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Op smaak brengen met peper.
algemeen:Lekker met rijst of Chinese eiermie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)375 g tofu naturel
100 ml roerbakolie
2 cm verse gemberwortel
2 bosuitjes
1 winterwortel
100 g peultjes
100 g shii-takes
100 ml kruidenbouillon
2 el droge sherry
2 el sojasaus
2 tl maizena
Dit heb je nodig
keukenpapier, wok