bewaar
Tofu met paddestoelen
Tofu met paddestoelen
bewaar

Tofu met paddestoelen

30 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

100 ml

roerbakolie

2 cm

verse gemberwortel

2

bosuitjes

1

winterwortel

100 g

peultjes

100 g

shii-takes

100 ml

kruidenbouillon

2 el

droge sherry

2 el

sojasaus

2 tl

maizena

Dit heb je nodig

  • keukenpapier, wok

Aan de slag

Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken. In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren. Plakjes tofu op bord leggen. Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren. Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken. Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken. Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen. Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Op smaak brengen met peper.

algemeenLekker met rijst of Chinese eiermie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tofu met paddestoelen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig