Tofu met courgette uit de wok
Tofu met courgette uit de wok

Tofu met courgette uit de wok

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

1 pak

tofu naturel

6 eetlepels

Japanse sojasaus

4 eetlepels

roerbakolie

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

verse gemberwortel

2

courgettes

3

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Tofu in plakjes van s cm dik snijden. Tofu in schaal leggen en 4 el sojasaus erover schenken. Tofu 5 min. marineren, plakjes af en toe keren. Tofu uit sojasaus nemen (marinade bewaren!) en droogdeppen met keukenpapier. In wok 2 el olie verhitten en knoflook en gember zachtjes bakken tot geur vrijkomt. Courgette en bosuitjes toevoegen en in 5 min. beetgaar bakken, regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met 1-2 el sojasaus en peper. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en tofu op hoog vuur in 3-4 min. bruinbakken. Marinade erover schenken en tofu nog 2-3 min. bakken, tot vocht verdampt is en alle plakjes met glanzend laagje omhuld zijn. Courgettemengsel op vier borden scheppen en plakjes tofu dakpansgewijs erop leggen. Serveren met witte en wilde rijst.