Gevulde scharrelkip
Gevulde scharrelkip
bewaar
bewaar

Gevulde scharrelkip

30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
185waarderingen

  Aan de slag

  1

  Verwarm de oven voor op 175 °C. Voor de vulling: week het brood 2 min. in de melk, knijp het uit en doe het in een grote kom. Verhit 20 g boter in een pan en bak de spekblokjes 5 min. Doe de spekblokjes met het bakvet bij het brood in de kom. Snijd de appel zonder te schillen in kleine stukjes en voeg toe aan het brood en het spek. Doe de walnoten, de Italiaanse kruiden, het ei, de knoflook en de sjalotten erbij en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  2

  Dep de kip vanbinnen en vanbuiten droog met keukenpapier. Vul de kip met het mengsel en bind de poten dicht tegen het lijf aan elkaar met keukentouw.

  3

  Wrijf de kip in met 2 el olie en vervolgens royaal met peper en zout. Leg met de borst naar beneden in de grote braadslee. Smelt in een pan de rest van de boter en voeg de rest van de olie toe. Schenk over de kip.

  4

  Plaats de braadslee met de kip in het midden van de oven. Braad in 70-80 min. gaar. Bedruip regelmatig met het braadvet.

  5

  Neem de kip uit de oven en bedruip nog een laatste maal met braadvet. Dek af met aluminiumfolie en laat nog 10 min. rusten. Serveer de kip met aardappelpuree en roomzuurkool met appel (zie recepten elders op ah.nl).

  algemeenU kunt de kip 1 dag van tevoren vullen. Bewaar afgedekt in de koelkast en braad op de dag zelf in de oven.

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Gevulde scharrelkip

  Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

  Dit heb je nodig