Gemberbrownies

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g pure chocolade 72%
- 60 g ongebrande walnoten
- 150 g ongezouten roomboter
- 175 g rietsuiker
- 1 mespunt zout
- 2 middelgrote eieren
- 5 bolletjes bolletjes stemgember op siroop (potje à 450 g)
- 75 g tarwebloem
Keukenspullen
- bakblik (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de chocolade in kleine stukjes, en de walnoten grof. Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Laat de stukjes smelten (au bain-marie). Laat 3 min. afkoelen.
- Klop ondertussen met de mixer de boter, suiker en zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog 1 min. Hak de gember fijn. Roer de chocolade en wat gembersiroop uit het potje door het botermengsel. Spatel de bloem, gember en walnoten erdoor.
- Vet de bakblik in en schep het beslag erin. Zet in het midden van de oven en bak de brownies in ca. 35 min. gaar. Laat in 1 uur afkoelen in het bakblik.
- Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk in een dun straaltje zigzaggend over de brownies. Laat hard worden en snijd in stukken.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 290 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 20 mg
- vezels 62 g
Ook te zien in
Gemberbrownies
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gemberbrownies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 250 g pure chocolade 72%
- 60 g ongebrande walnoten
Hak de chocolade in kleine stukjes, en de walnoten grof.
Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Laat de stukjes smelten (au bain-marie). Laat 3 min. afkoelen.
Tip: Zorg dat de kom het water niet raakt.
- 150 g ongezouten roomboter
- 175 g rietsuiker
- 1 mespunt zout
- 2 middelgrote eieren
Klop ondertussen met de mixer de boter, suiker en het zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog 1 min.
- 5 bolletjes bolletjes stemgember op siroop
Hak de gember fijn.
- 75 g tarwebloem
Roer de chocolade en 2 el gembersiroop uit het potje voor 16 stuks door het botermengsel. Spatel de bloem, gember en walnoten erdoor.
- 2 g ongezouten roomboter
Vet de bakblik in en schep het beslag erin. Zet in het midden van de oven en bak de brownies in ca. 35 min. gaar.
Laat in 1 uur afkoelen in het bakblik.
- 50 g pure chocolade 72%
Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk in een dun straaltje zigzaggend over de brownies. Laat hard worden en snijd in stukken.