bewaar
Gemberbrownies
Gemberbrownies
bewaar

Gemberbrownies

20 min. bereiden
35 min. oventijd
1 uur wachten
175waarderingen

Ingrediënten

16 porties

300 g

pure chocolade 72%

60 g

ongebrande walnoten

150 g

ongezouten roomboter

175 g

rietsuiker

1 mespunt

zout

2

middelgrote eieren

5 bolletjes

bolletjes stemgember op siroop

75 g

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • bakblik (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de chocolade in kleine stukjes, en de walnoten grof. Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Laat de stukjes smelten (au bain-marie). Laat 3 min. afkoelen.

2

Klop ondertussen met de mixer de boter, suiker en zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog 1 min. Hak de gember fijn. Roer de chocolade en wat gembersiroop uit het potje door het botermengsel. Spatel de bloem, gember en walnoten erdoor.

3

Vet de bakblik in en schep het beslag erin. Zet in het midden van de oven en bak de brownies in ca. 35 min. gaar. Laat in 1 uur afkoelen in het bakblik.

4

Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk in een dun straaltje zigzaggend over de brownies. Laat hard worden en snijd in stukken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gemberbrownies

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig