bewaar
Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)
Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)
bewaar

Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)

Pas op: het is héél moeilijk om deze zoete koekjes alleen bij de thee te eten.

12 min. bereiden
12 min. oventijd
30 min. wachten
160waarderingen

Ingrediënten

12 porties

125 g

zelfrijzend bakmeel

½ tl

gemalen gember

50 g

donkere basterdsuiker

1 mespunt

zout

50 g

ongezouten roomboter

6

bolletjes stemgember op siroop

2 el

ahornsiroop

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Pas op: het is héél moeilijk om deze zoete koekjes alleen bij de thee te eten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het bakmeel boven een kom en meng met de gemberpoeder, basterdsuiker en het zout erdoor. Voeg de boter toe en snijd met 2 messen in kleine stukjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Voeg samen met de ahornsiroop toe aan het deeg. Kneed het deeg met koude handen snel tot een samenhangend geheel en vorm er ca. 12 bolletjes ter grootte van een walnoot van.

2

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk iets plat tot koekjes van Ø 7 cm. Bak de koekjes ca. 12 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

bewaartipJe kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.