bewaar
Spruitjestaart met champignons
Spruitjestaart met champignons
bewaar

Spruitjestaart met champignons

Kort koken, kort roerbakken en dan de oven in, snelle spruitjestaart met tijm en ui.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
305waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

500 g

spruitjes

1

ui

250 g

kastanjechampignons in bakje

25 g

ongezouten roomboter

1 tl

gedroogde tijm

150 g

zuivelspread bieslook light

3

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Kort koken, kort roerbakken en dan de oven in, snelle spruitjestaart met tijm en ui.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Vet de ovenschaal in en bekleed met het bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar met een vork in.

2

Halveer de spruitjes. Kook de spruitjes in ruim kokend water 5 min. Snijd de ui in partjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een steelpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 min. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep het spruitjesmengsel op het bladerdeeg.

3

Roer de zuivelspread los met de eieren en lepel het mengsel over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in 45 min. goudbruin en gaar. Breng na 30 min. de oventemperatuur terug naar 175 °C. Serveer direct.

bereidingstipJe kunt dit gerecht van tevoren bereiden. Verwarm de taart op de dag zelf in 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180°C.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.