Bloemkoolpasta uit de oven

585 kcal

15 min. bereiden, 20 min. wachten

3.3/5

(243)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 350 gram volkorenpenne

    volkorenpenne

  • 750 gram bloemkool

    bloemkool

  • 250 gram hamblokjes

    hamblokjes

  • 400 gram besciamella saus in pot

    besciamella saus in pot

  • 100 gram geraspte jonge kaas 48+

    geraspte jonge kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de penne in ruim water met zout in 6 min. beetgaar. Kook ondertussen de bloemkool in weinig water met zout in 5 min. beetgaar. Giet de pasta en de bloemkool af en laat beide goed uitlekken. Schep de penne met de bloemkool, de hamblokjes en de helft van de besciamella om in de ovenschaal. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de rest van de saus over de pasta en bestrooi met de kaas. Bak de pastaschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.

  2. U kunt de bloemkoolpasta 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Verwarm de pasta voor het serveren 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.

  • algemeenVoor een vispasta vervangt u de hamblokjes door gerookte zalmsnippers.

Wat vond je van dit recept?

Bloemkoolpasta uit de oven

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig