bewaar
Bloemkoolpasta uit de oven
Bloemkoolpasta uit de oven
bewaar

Bloemkoolpasta uit de oven

15 min. bereiden
20 min. wachten
226waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

volkorenpenne

750 g

bloemkool

250 g

hamblokjes

400 g

besciamella saus in pot

100 g

geraspte jonge kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de penne in ruim water met zout in 6 min. beetgaar. Kook ondertussen de bloemkool in weinig water met zout in 5 min. beetgaar. Giet de pasta en de bloemkool af en laat beide goed uitlekken. Schep de penne met de bloemkool, de hamblokjes en de helft van de besciamella om in de ovenschaal. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de rest van de saus over de pasta en bestrooi met de kaas. Bak de pastaschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.

2

U kunt de bloemkoolpasta 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Verwarm de pasta voor het serveren 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.

algemeenVoor een vispasta vervangt u de hamblokjes door gerookte zalmsnippers.