Macaronischoteltje uit de oven

Om te voorkomen dat je pasta erg plakt kun je hem even husselen met een scheutje grassige olijfolie.

540 kcal

15 min. bereiden, 20 min. oventijd

3/5

(314)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram broccoli

    broccoli

  • 250 gram volkorenpenne

    volkorenpenne

  • 2 eetlepel boter om in te vetten

    boter om in te vetten

  • 100 gram zongedroogde tomaten in pot

    zongedroogde tomaten in pot

  • 400 gram tomatenblokjes

    tomatenblokjes

  • 250 gram hamblokjes

    hamblokjes

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 150 gram gemalen belegen kaas 30+

    gemalen belegen kaas 30+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)


2009 week 32-33 - 2009 week 32-33

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de broccoli in roosjes en de stelen in blokjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg na 6 min. de broccoli toe.

  2. Vet de ovenschaal in met boter. Giet de penne en broccoli af en schep ze in de ovenschaal om met de zongedroogde tomaten, tomatenblokjes met vocht en hamblokjes. Snijd de knoflook fijn. Meng de gemalen kaas met de knoflook en wat zout en peper. Verdeel dit over het gerecht en druppel er een el olie uit het potje gedroogde tomaten over.

  3. Zet de schotel ca. 20 min. in de oven tot het kaaslaagje bruin en krokant is geworden. Serveer het gerecht warm.

  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Wat vond je van dit recept?

Macaronischoteltje uit de oven

Om te voorkomen dat je pasta erg plakt kun je hem even husselen met een scheutje grassige olijfolie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig