Broodje kip-kerrie
Broodje kip-kerrie

Broodje kip-kerrie

Weer eens wat anders dan een boterham met kaas voor lunch.

15 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

afbakkaiserbroodjes

200 g

kipfiletblokjes

2 tl

kerriepoeder

2 el

traditionele olijfolie

125 g

taugé

3 el

mayonaise

Dit heb je nodig

  • vergiet

Weer eens wat anders dan een boterham met kaas voor lunch.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C en bak de kaiserbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kipstukjes met 1 tl kerriepoeder en meng door elkaar. Verhit de olie en bak de kip 5 min. Voeg peper en zout toe. Doe de taugé in een vergiet en schenk er kokend water over. Meng de mayonaise met 1 tl kerriepoeder en de kip. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte taugé toe. Snijd de broodjes open en verdeel de kip-kerrie erover.

tip

bewaartipDe kaiserbroodjes kunt u maximaal 4 uur van tevoren afbakken. Bewaar tot gebruik in een bewaardoos of broodtrommel.