Spruitjesstamppot met geitenkaas en olijven

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
180
Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 2 zakken geschoonde spruitjes (a 350 g)
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 teen knoflook (geperst)
- 200 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc 58+)
- 4 el platte peterselie (blaadjes fijngesneden)
- 1 pot zwarte olijven (kalamata (300 g), gehalveerd)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de spruitjes de laatste 10 min. mee. Giet af, maar laat een laagje water van 5 mm achter in de pan. Doe de aardappelen en spruitjes terug in de pan. Voeg de olie, knoflook en geitenkaas toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de peterselie en de olijven erdoor en verdeel de stamppot over 4 borden.
Tip:
Peterselie is ook lekker in een soep, stoofpot of salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 44 g
- vet 31 g