Bamisoep
Bamisoep

Bamisoep

20 min. bereiden
134waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

kalkoenfilet

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

50 g

verse peultjes

2

bosuien

4 el

zonnebloemolie

1 liter

water

2

kippenbouillontabletten

2

middelgrote eieren

125 g

eiermie

1 el

ketjap manis

1 tl

sambal oelek

Aan de slag

1

Kalkoenfilet in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Peultjes schoonmaken. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden.

2

In pan olie verhitten en kalkoen, ui en knoflook 2 minuten zachtjes bakken. 1 Liter water, bouillonblokjes en peultjes toevoegen en soep 3 minuten laten koken. Eieren met zout en peper loskloppen. Rest van olie in koekenpan verhitten en omelet bakken. Omelet oprollen en in plakjes snijden. Mie breken boven soeppan en in 4 minuten op een laag vuur gaar laten worden. Soep op smaak brengen met ketjap en sambal. Bosui en omelet door soep roeren of in kommen doen en soep erover scheppen. Direct serveren.

tip

algemeenOok lekker als lunchgerecht.