Vegetarische 'nasi'
Vegetarische 'nasi'
bewaar
bewaar

Vegetarische 'nasi'

Deze vegetarische 'nasi' zet je al in een halfuurtje op tafel! Lekker met fijngesneden omelet en knapperige taugé.

30 min. bereiden
126waarderingen

    Aan de slag

    1

    Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat afgedekt met een theedoek onder de deksel uitstomen (zo druppelt de stoom die zich tegen de deksel afzet, niet terug in de pan).

    2

    Breek ondertussen de eieren boven een kom en klop ze los met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en bak er in 3 min. een omelet van.

    3

    Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok. Bak de ui al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag om spetters te voorkomen en bak de knoflook en de sambal 1 min. op laag vuur mee. Voeg de nasigroente toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 2 min. op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de ketjap manis en asin en de rest van de sambal toe en roerbak nog 1 min. op hoog vuur mee. Snijd de omelet in reepjes en serveer met de nasi.

    serveertipLekker met komkommer of atjar tjampoer.
    achtergrondinfoNasi betekent 'rijst', goreng betekent 'gebakken', nasi zoals wij het kennen is dus letterlijk 'gebakken rijst'. Er wordt van dit gerecht gezegd dat van nasi goreng er meer varianten bestaan dan Indonesië eilanden telt, want ook andere Aziatische landen hebben hun eigen versie van gebakken rijst. Bijvoorbeeld yang chow fan (China), yaki gohan (Japan) en khao pat (Thailand).
    algemeenNasi goreng wordt ook wel gegeten met eieren door de rijst gebakken of een gebakken ei ernaast, maar voor dit recept is gevarieerd met een omelet.
    bereidingstipGebruik bij gebakken rijst het liefst gekookte rijst van een dag eerder, deze zal droger zijn en is daardoor beter geschikt om mee te bakken.
    algemeenMeer weten over kooktechnieken?

    Prei wassen

    Instructievideo - 00:29 min.

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Vegetarische 'nasi'

    Deze vegetarische 'nasi' zet je al in een halfuurtje op tafel! Lekker met fijngesneden omelet en knapperige taugé.

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

    Dit heb je nodig