Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Meng ondertussen de kipreepjes met de komijn, koriander en helft van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp gember.
Verhit, als de rijst bijna afgekoeld is, de rest van de olie in een wok bak de kip 3 min. op hoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de nasigroente, ketjap manis en asin en sambal toe en bak nog 3 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en bak nog 2 min.
Nasi met kip
Maak deze nasi met kip extra speciaal door het te serveren met zoetzure komkommersalade en pindasaus. Smullen maar!
- combinatietipLekker met zoetzure komkommersalade en pindasaus.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Nasi met kip
Maak deze nasi met kip extra speciaal door het te serveren met zoetzure komkommersalade en pindasaus. Smullen maar!

hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Meng ondertussen de kipreepjes met de komijn, koriander en helft van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp gember.
Verhit, als de rijst bijna afgekoeld is, de rest van de olie in een wok bak de kip 3 min. op hoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de nasigroente, ketjap manis en asin en sambal toe en bak nog 3 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en bak nog 2 min.
combinatietip:Lekker met zoetzure komkommersalade en pindasaus.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
350 g kipdijfiletreepjes naturel
½ tl gemalen komijn
½ tl gemalen koriander
2 el arachideolie
3 sjalotten
3 tenen knoflook
20 g verse gember
450 g nasigroente
2 el ketjap manis
2 el ketjap asin
2 tl sambal oelek