Nasi met kip

Maak deze nasi met kip extra speciaal door het te serveren met zoetzure komkommersalade en pindasaus. Smullen maar!

560 kcal

30 min. bereiden, 1 uur wachten

zeer pittig

4.3/5

(102)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram basmatirijst

    basmatirijst

  • 350 gram kipdijfiletreepjes naturel

    kipdijfiletreepjes naturel

  • 0.5 theelepel gemalen komijn

    gemalen komijn

  • 0.5 theelepel gemalen koriander

    gemalen koriander

  • 2 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 3 sjalotten

    sjalotten

  • 3 tenen knoflook

    knoflook

  • 20 gram verse gember

    verse gember

  • 450 gram nasigroente

    nasigroente

  • 2 eetlepel ketjap manis

    ketjap manis

  • 2 eetlepel ketjap asin

    ketjap asin

  • 2 theelepel sambal oelek

    sambal oelek

september 2023 - september 2023

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Meng ondertussen de kipreepjes met de komijn, koriander en helft van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

  2. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp gember.

  3. Verhit, als de rijst bijna afgekoeld is, de rest van de olie in een wok bak de kip 3 min. op hoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de nasigroente, ketjap manis en asin en sambal toe en bak nog 3 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en bak nog 2 min.

  • combinatietipLekker met zoetzure komkommersalade en pindasaus.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Nasi met kip

Maak deze nasi met kip extra speciaal door het te serveren met zoetzure komkommersalade en pindasaus. Smullen maar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig