'Nasi' met garnalen

Heb je zin in nasi met garnalen? Deze variant van gebakken rijst zet je al in 25 min. op tafel en maak je heel handig met bumbu met ketjap en sambal als smaakmakers.

455 kcal

25 min. bereiden

3.6/5

(201)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram witte rijst

    witte rijst

  • 1 komkommer

    komkommer

  • 0.5 sambal oelek

    sambal oelek

  • 2 eetlepel ketjap manis

    ketjap manis

  • 1 eetlepel natuurazijn

    natuurazijn

  • 1 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 250 gram diepvries wokgarnalen met knoflook en peterselie

    diepvries wokgarnalen met knoflook en peterselie

  • 100 gram boemboe nasi goreng

    boemboe nasi goreng

  • 0.5 sambal oelek

    sambal oelek

  • 450 gram nasigroente

    nasigroente

2010 week 12-13 - 2010 week 12-13

september 2023 - september 2023

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer in dunne reepjes (julienne). Roer de helft van de sambal los met de ketjap en azijn en schep de komkommer erdoor.

  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen op hoog vuur ca. 2 min. Schep de garnalen uit de wok. 

  3. Roerbak in het achtergebleven bakvet de boemboe, de rest van de sambal en nasigroente 5 min. op hoog vuur. Schep de rijst door de groente en roerbak 2 min. op middelhoog tot hoog vuur mee. Voeg de garnalen toe en verwarm 1 min. mee. Serveer de komkommer bij de nasi met garnalen.

  • variatietipOp zoek naar de Indonesische versie? Kijk dan eens bij dit recept voor nasi goreng .
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

'Nasi' met garnalen

Heb je zin in nasi met garnalen? Deze variant van gebakken rijst zet je al in 25 min. op tafel en maak je heel handig met bumbu met ketjap en sambal als smaakmakers.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig