'Nasi' met garnalen
Heb je zin in nasi met garnalen? Deze variant van gebakken rijst zet je al in 25 min. op tafel en maak je heel handig met bumbu met ketjap en sambal als smaakmakers.
455 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram witte rijst
witte rijst
1 komkommer
komkommer
0.5 sambal oelek
sambal oelek
2 eetlepel ketjap manis
ketjap manis
1 eetlepel natuurazijn
natuurazijn
1 eetlepel arachideolie
arachideolie
250 gram diepvries wokgarnalen met knoflook en peterselie
diepvries wokgarnalen met knoflook en peterselie
100 gram boemboe nasi goreng
boemboe nasi goreng
0.5 sambal oelek
sambal oelek
450 gram nasigroente
nasigroente
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2010 week 12-13 - 2010 week 12-13
september 2023 - september 2023
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer in dunne reepjes (julienne). Roer de helft van de sambal los met de ketjap en azijn en schep de komkommer erdoor.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen op hoog vuur ca. 2 min. Schep de garnalen uit de wok.
Roerbak in het achtergebleven bakvet de boemboe, de rest van de sambal en nasigroente 5 min. op hoog vuur. Schep de rijst door de groente en roerbak 2 min. op middelhoog tot hoog vuur mee. Voeg de garnalen toe en verwarm 1 min. mee. Serveer de komkommer bij de nasi met garnalen.
- variatietipOp zoek naar de Indonesische versie? Kijk dan eens bij dit recept voor nasi goreng .
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
'Nasi' met garnalen
Heb je zin in nasi met garnalen? Deze variant van gebakken rijst zet je al in 25 min. op tafel en maak je heel handig met bumbu met ketjap en sambal als smaakmakers.

hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer in dunne reepjes (julienne). Roer de helft van de sambal los met de ketjap en azijn en schep de komkommer erdoor.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen op hoog vuur ca. 2 min. Schep de garnalen uit de wok.
Roerbak in het achtergebleven bakvet de boemboe, de rest van de sambal en nasigroente 5 min. op hoog vuur. Schep de rijst door de groente en roerbak 2 min. op middelhoog tot hoog vuur mee. Voeg de garnalen toe en verwarm 1 min. mee. Serveer de komkommer bij de nasi met garnalen.
variatietip:Op zoek naar de Indonesische versie? Kijk dan eens bij dit recept voor nasi goreng (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195170) .
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
1 komkommer
½ sambal oelek
2 el ketjap manis
1 el natuurazijn
1 el arachideolie
250 g diepvries wokgarnalen met knoflook en peterselie
100 g boemboe nasi goreng
½ sambal oelek
450 g nasigroente




