bewaar
Tapas champignons met balsamico
Tapas champignons met balsamico
bewaar

Tapas champignons met balsamico

De champignons worden een beetje zoetzuur door de balsamico, en de peper geeft ze precies voldoende pit.

35 min. bereiden
pittig
213waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kastanjechampignons

1

rode peper

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

6 el

balsamicoazijn

4 el

witte wijn

1 tl

kristalsuiker

2 el

verse platte peterselie

De champignons worden een beetje zoetzuur door de balsamico, en de peper geeft ze precies voldoende pit.

Aan de slag

1

Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in vieren. Snijd de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de knoflook en rode peper toe. Bak 2 min. mee.

2

Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 2 min. Schenk de azijn en de wijn erbij en draai, als het vocht kookt, het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met de suiker en peper en zout.

3

Snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht.