Lentehutspot met kibbeling
460 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3 eetlepel olie
olie
1 schaal gebakken kibbeling
gebakken kibbeling
1 zak kookaardappelen
kookaardappelen
600 gram tuinerwten
tuinerwten
1 zakje veldsla
veldsla
2 uien
uien
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2010 week 12-13 - 2010 week 12-13
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten met worteltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder eventueel de steeltjes van de veldsla.
Fruit de ui in een koekenpan in de rest van de olie goudbruin. Schenk er 100 ml water bij en breng dit aan de kook. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Schep de ui met vocht erdoor. Giet de tuinerwten met worteltjes af en schep ze samen met de veldsla door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de lentehutspot met de gebakken kibbeling.
Lentehutspot met kibbeling

hoofdgerecht
4 personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten met worteltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder eventueel de steeltjes van de veldsla.
Fruit de ui in een koekenpan in de rest van de olie goudbruin. Schenk er 100 ml water bij en breng dit aan de kook. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Schep de ui met vocht erdoor. Giet de tuinerwten met worteltjes af en schep ze samen met de veldsla door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de lentehutspot met de gebakken kibbeling.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el olie
1 schaal gebakken kibbeling
1 zak kookaardappelen
600 g tuinerwten
1 zakje veldsla
2 uien




