Koude yoghurtsoep

Advertentie
Ingrediënten
- 2 komkommers (in stukken)
- 1 el olie
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 2 tl tuinkruidenbouillonpoeder
- 700 ml volle yoghurt
- ½ zakje verse munt ((a 15 g), in reepjes)
- 50 g amandelen (gehakt)
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Komkommers in keukenmachine pureren. In koekenpan olie verhitten, komijn kort bakken tot geur vrijkomt. Bouillonpoeder en 100 ml water erbij schenken. Komijnbouillon, yoghurt en munt door komkommerpuree doen. Soep met zout en peper op smaak brengen en in koelkast in minstens 2 uur door en door koud laten worden. Amandelen in droge koekenpan lichtbruin roosteren en voor serveren over soep strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 210 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 10 g
- vet 15 g