Kokosrijst met kaneel
Kokosrijst met kaneel

Kokosrijst met kaneel

25 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

1 blik

kokosmelk

600 ml

melk

½ pak

dessertrijst

8

verse dadels

1 tl

gemalen kaneel

Aan de slag

Breng de kokosmelk, melk en rijst in een pan aan de kook op de kleinste pit. Draai dan het vuur laag (gebruik eventueel een vlamverdeler) en laat met de deksel op de pan ca. 15 min. zacht doorkoken tot de rijst gaar is. Snijd de dadels in de lengte in vieren. Meng in een kom met de kaneel. Verdeel de kokosrijst over 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de dadels.

tip

algemeenU kunt de kokosrijst 1 dag van tevoren bereiden. Laat de rijst eerst helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm vlak voor serveren op hoog vermogen kort op in de magnetron en verdeel dan pas de dadels erover.