Aardappelen met kruidendip
Aardappelen met kruidendip

Aardappelen met kruidendip

40 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

1 kg

kleine aardappelen

200 g

grof zeezout

6 tenen

knoflook

2

volkoren biscottes

80 ml

wittewijnazijn

½

groene paprika

1

rode peper

1 bakje

verse koriander

1½ tl

gemalen komijn (djinten)

150 ml

olijfolie extra vierge

1 bakje

amandelschaafsel

1 tl

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • blender

Aan de slag

1

Doe de aardappelen in een pan. Schenk er zoveel water bij dat ze net onder staan. Strooi het zout erover en kook ze in ca. 20-25 min. gaar. Giet af. Laat zonder deksel het vocht op laag vuur in 2-3 min. verdampen.

2

Pureer ondertussen 3 tenen knoflook, 1 biscotte, de helft van de azijn, de paprika, 1/2 rode peper, de koriander, 1 tl komijn en de helft van de olie in de blender. Breng op smaak met peper en zout.

3

Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie en laat afkoelen. Pureer met het paprikapoeder, de resterende knoflook, biscotte, azijn, rode peper, komijn en olie in de blender. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelen met de 2 soorten dip.