Pasta met asperges en ham
Pasta met asperges en ham
bewaar
bewaar

Pasta met asperges en ham

Met dit zomerse gerecht voor je neus zie je jezelf al zitten op een Italiaans terras.

30 min. bereiden
200waarderingen

7 ingrediënten

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd ze in stukken van 3-4 cm. Breng ruim water aan de kook en kook de aspergestukken 10 min. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml kookwater van de asperges. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui goudbruin. Halveer de cherry tomaten. Snijd de ham in stukjes. Voeg de aspergesaus, de cherry tomaten, de asperges en de ham toe en stoof op laag vuur al roerend 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Giet de pasta af en schep het door het groentemengsel. Serveer direct.

Asperges koken

Instructievideo - 06:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met asperges en ham

Met dit zomerse gerecht voor je neus zie je jezelf al zitten op een Italiaans terras.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig