Pepersteak & stamppot

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
71
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak aardappelen (kilo'tje iets kruimig, geschild)
- 2 schaaltjes pepersteak (a 2 stuks)
- 2 el olijfolie
- 3 rode uien (in dunne halve ringen)
- ½ bakje kruidenboter (a 100 g)
- 1 voordeelzak andijvie (fijngesneden (500 g))
Keukenspullen
- grillpan, pureestamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op. Kwast ondertussen de pepersteaks aan beide kanten dun in met wat olie.
- Verhit de grillpan voor en rooster hierin de pepersteaks aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé in 4 min. per kant. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de uienringen 2-3 min.
- Voeg 25 g kruidenboter toe aan de aardappelen en stamp deze met de pureestamper tot een grove puree, voeg eventueel wat kookwater toe als het te droog is. Schep de andijvie en de uien-ringen erdoor. Leg op elke pepersteak 1 el kruidenboter. Serveer met de andijviestamppot.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 51 g
- vet 18 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 18-19