Aard­ap­pel­sa­la­de met su­ri­mi

(47) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 47

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren 7 min., pel ze en snijd elk in 4 partjes. Halveer de krieltjes en kook ze in 300 ml water in 10 min. gaar. Verdun de dressing met 50 ml water. Giet de krieltjes af, schep ze om met de ui en de dressing en laat ze in een slakom onder af en toe omscheppen snel afkoelen.
  2. Snijd intussen de bleekselderij en de worteltjes in stukken van 4 cm en snijd ze in reepjes. Breng ruim water aan de kook en kook de groente 5 min. Spoel ze koud in een vergiet.
  3. Verwijder de folie rond de surimisticks. Halveer ze en snijd de stukken overlangs in vieren. Meng de afgekoelde krieltjes met de groenten en de surimisticks en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over een schaal, schep de aardappelsalade erop en leg de partjes ei erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 20-21

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.