Gepofte aardappelen met viskoekjes

495 kcal

20 min. bereiden, 45 min. wachten

2.9/5

(114)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 pak pangasiusfilet

    pangasiusfilet

  • 1 pakje surimi sticks

    surimi sticks

  • 2 eetlepel zoete chilisaus

    zoete chilisaus

  • 4 middelgrote aardappelen

    aardappelen

  • 3 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 1 krop ijsbergsla

    ijsbergsla

  • 4 eetlepel thousand islands sladressing

    thousand islands sladressing

Dit heb je nodig

  • keukenmachine


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Maal de pangasiusfilet en surimisticks in de keukenmachine fijn. Meng in een kom met de chilisaus en peper en zout. Vorm met vochtige handen 8 koekjes en zet afgedekt in de koelkast.

  2. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ca. 45 min. gaar boven in de oven.

  3. Zet de oven uit en laat de aardappelen erin liggen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de viskoekjes in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Meng ondertussen de sla met de dressing, peper en zout. Serveer de salade, viskoekjes en aardappelen apart. Leg tussen de viskoekjes wat partjes limoen.

  • algemeenVoor pittige viskoekjes: vervang de zoete chilisaus door 1 el Thaise currypasta.
  • Aardappel poffen

    Instructievideo - 01:01 min.

Wat vond je van dit recept?

Gepofte aardappelen met viskoekjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig