Gepofte aardappelen met viskoekjes
Gepofte aardappelen met viskoekjes

Gepofte aardappelen met viskoekjes

20 min. bereiden
45 min. wachten
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

pangasiusfilet

1 pakje

surimi sticks

2 el

zoete chilisaus

4 middelgrote

aardappelen

3 el

zonnebloemolie

1 krop

ijsbergsla

4 el

thousand islands sladressing

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Maal de pangasiusfilet en surimisticks in de keukenmachine fijn. Meng in een kom met de chilisaus en peper en zout. Vorm met vochtige handen 8 koekjes en zet afgedekt in de koelkast.

2

Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ca. 45 min. gaar boven in de oven.

3

Zet de oven uit en laat de aardappelen erin liggen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de viskoekjes in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Meng ondertussen de sla met de dressing, peper en zout. Serveer de salade, viskoekjes en aardappelen apart. Leg tussen de viskoekjes wat partjes limoen.

tip

algemeenVoor pittige viskoekjes: vervang de zoete chilisaus door 1 el Thaise currypasta.

Aardappel poffen

Instructievideo - 01:01 min.