Karnemelkpudding met aardbeien
Karnemelkpudding met aardbeien

Karnemelkpudding met aardbeien

Een pudding met aardbei, munt en citroensap. Lekker fris.

25 min. bereiden
4 uur wachten
168waarderingen

Ingrediënten

6 personen

400 g

verse aardbei

15 g

verse munt

6 blaadjes

gelatine

50 ml

kraanwater

100 g

kristalsuiker

500 ml

karnemelk

250 ml

verse slagroom

1

citroen

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • puddingvorm (1.5 liter)

Een pudding met aardbei, munt en citroensap. Lekker fris.

Aan de slag

1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd 200 g aardbeien in stukjes. Snijd de helft van de muntblaadjes zo fijn mogelijk. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm het water met de suiker. Neem van het vuur als de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes 1 voor 1 op in het suikerwater.

2

Schenk de karnemelk in een kom en roer het suikerwater erdoor. Klop de slagroom stijf met een mixer. Spatel samen met de gesneden aardbeien en de gesneden munt door de karnemelk. Spoel de puddingvorm af en schep het melk-roommengsel erin. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

3

Pers de citroen uit. Halveer de rest van de aardbeien en meng met de rest van de munt, het citroensap en de poedersuiker. Stort de pudding op een groot bord. Schep het aardbeienmengsel eromheen en in het midden.

tip

algemeenJe kunt de pudding ’s ochtends al maken. Laat afgedekt in de koelkast opstijven en maak vlak voor serveren het aardbeien-muntmengsel.

Karnemelkpudding met aardbeien ZONDER.mov

Instructievideo - 03:01 min.