bewaar
Mac and cheese
Mac and cheese
bewaar

Mac and cheese

Mac and cheese = het ultieme comfortfood. Geen wonder dat de Amerikanen er zo dol op zijn!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
693waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

meergranen macaroni

1

ui

25 g

ongezouten roomboter

1 teen

knoflook

1

prei

125 g

yorkham

400 g

tomatenblokjes

150 g

geraspte Goudse belegen kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 25 cm)

Mac and cheese = het ultieme comfortfood. Geen wonder dat de Amerikanen er zo dol op zijn!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui 4 min. Snijd de knoflook fijn en de prei in ringen. Snijd de ham in blokjes.

3

Voeg de fijngesneden knoflook, de preiringen, de blokjes ham en de tomatenblokjes toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Giet de pasta af en meng met het prei-ham-mengsel en de helft van de geraspte kaas. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.

5

Zet 15-20 min. in het midden van de oven en bak tot de kaas helemaal gesmolten is.

bewaartipJe kunt de macaroni and cheese 1 dag van tevoren maken en de dag zelf 15-20 min. opwarmen in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.