Salade van penne met bietjes en kip
'Mag ik nog een beetje?' Je hoort het de kids nu al zeggen!

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 300 g penne rigate
- 680 g rauwe rode bieten in pot
- 20 g verse platte peterselie
- 6 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamicoazijn
- ½ zak veldsla (zak a 75 g)
- 75 g Grana Padano kaas (stuk)
Advertentie
Bereiden
- Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kipfilet erin en laat hem op laag vuur in 15 min. gaar worden.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- Laat de bieten in een zeef uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Meng ze in een grote kom met de pasta, de peterselie, 4 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Neem de kipfilet uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes. Voeg toe aan de pasta. Meng de veldsla erdoor. Snijd met een kaasschaaf plakjes van de kaas en verdeel deze over de pastasalade. Besprenkel met de rest van de olie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Salade van penne met bietjes en kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade van penne met bietjes en kip
- 300 g kipfilet
Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kipfilet erin en laat hem op laag vuur in 15 min. gaar worden.
- 300 g penne rigate
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- 680 g rauwe rode bieten in pot
- 20 g verse platte peterselie
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamicoazijn
Laat de bieten in een zeef uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Meng ze in een grote kom met de pasta, de peterselie, de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- ½ zak veldsla
- 75 g Grana Padano kaas
- 2 el olijfolie extra vierge
Neem de kipfilet uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes. Voeg toe aan de pasta. Meng de veldsla erdoor. Snijd met een kaasschaaf plakjes van de kaas en verdeel deze over de pastasalade. Besprenkel met de rest van de olie.