bewaar
Mozzarella-pastasalade met spekjes
Mozzarella-pastasalade met spekjes
bewaar

Mozzarella-pastasalade met spekjes

Even wegdromen bij een Italiaans zonnetje met deze verse maaltijdsalade.

15 min. bereiden
634waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

1

avocado

5

trostomaten

200 g

mozzarella

1 el

traditionele olijfolie

125 g

Provençaalse magere spekreepjes

1 tl

verse tijm

Even wegdromen bij een Italiaans zonnetje met deze verse maaltijdsalade.

Aan de slag

1

Kook de penne in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel, snijd daarna in partjes. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Neem de pan van het vuur, roer de tijm door de spekreepjes en breng op smaak met peper. Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

3

Verdeel de pasta met de mozzarella, tomaten en avocado over de borden. Strooi de spekreepjes erover en serveer.

serveertipVerdeel eerst 1 zak rucola (75 g) over de borden en dan pas de pasta, mozzarella, tomaten en avocado.

Mozzarella-pastasalade met spekjes

Instructievideo - 01:41 min.