Mozzarella-pastasalade met spekjes

Even wegdromen bij een Italiaans zonnetje met deze verse maaltijdsalade.

620 kcal

15 min. bereiden

3.5/5

(667)

Ingrediënten

Aantal personen

2010 week 26-27 - 2010 week 26-27

Aan de slag

  1. Kook de penne in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel, snijd daarna in partjes. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Neem de pan van het vuur, roer de tijm door de spekreepjes en breng op smaak met peper. Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

  3. Verdeel de pasta met de mozzarella, tomaten en avocado over de borden. Strooi de spekreepjes erover en serveer.

  • serveertipVerdeel eerst 1 zak rucola (75 g) over de borden en dan pas de pasta, mozzarella, tomaten en avocado.
  • Mozzarella-pastasalade met spekjes

    Instructievideo - 01:41 min.

Wat vond je van dit recept?

Mozzarella-pastasalade met spekjes

Even wegdromen bij een Italiaans zonnetje met deze verse maaltijdsalade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig