Avocadosalade met macadamianoten

Advertentie
Ingrediënten
- 2 avocado's
- ½ citroen (uitgeperst)
- 3 trostomaten
- 2 el olijfolie
- ⅓ bakje bladpeterselie ((a 15 g), blaadjes fijngesneden)
- ⅓ bakje koriander ((a 15 g), blaadjes fijngesneden)
- 50 g gezouten macadamianoten (bakje 140 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees zo veel mogelijk in zijn geheel met een lepel uit de schil en snijd in parten. Besprenkel met het citroensap. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Schep de olie, de peterselie en de koriander erdoor. Breng op smaak met peper. Schep de salade in een kom of op een schaal en bestrooi met de macadamianoten. Lekker bij vis of kip.
Tip:
Koriander is een kruid dat veel gebruikt wordt in de Thaise keuken. Ook lekker door een rauwkostsalade.
Tip:
Snijd de rest van de peterselie fijn en meng door 50 g gezouten boter (op kamertemperatuur) voor een snelle kruidenboter.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 9 g
- vet 24 g