Mosselmaaltijd met bier
Mosselmaaltijd met bier

Mosselmaaltijd met bier

30 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bakken

verse mosselen

2 eetlepels

olijfolie

1 zak

oosterse wokgroente

2 flesjes

witbier

1 zak

Vlaamse frites

2 zakken

gemengde sla

6 eetlepels

sladressing naturel

½ flesje

mosterdsaus

frituurvet

Aan de slag

Frituurvet verhitten. Mosselen goed onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Als mossel niet sluit, deze weggooien. In twee grote diepe pannen olie verhitten. Groenten in pannen verdelen en ca. 2 minuten fruiten. Aan iedere pan flesje bier en 2 kilo mosselen toevoegen. Mosselen ca. 7 minuten afgedekt koken tot alle schelpen open zijn. Tussentijds pan even omschudden. Intussen frites frituren volgens gebruiksaanwijzing. Sladressing door sla mengen. Mosselen serveren met sla, frites en mosterdsaus.