Bloemkool met groninger worst

840 kcal

30 min. bereiden

3.2/5

(21)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • pureestamper


2010 nr. 09 - Groente volop variëren

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze in 15 min. gaar. Bestrooi ondertussen de speklappen met de kruiden. Bak ze in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin. Keer regelmatig.

  2. Verhit 20 g boter en 3 el water in een hapjespan. Voeg de helft van de plakken bloemkool toe en bak 5 min. met de deksel op de pan. Neem uit de pan. Verhit vervolgens 20 g boter en 2 el water in dezelfde pan en bak de rest van de bloemkool met de uien met de deksel op de pan. Voeg de eerste plakken bloemkool toe en laat op hoog vuur zonder deksel het vocht verdampen. Bak nog 5 min. Voeg op het laatste moment de worst toe.

  3. Giet de aardappelen af, voeg de rest van de boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Serveer de bloemkool met de speklappen en de puree.

Wat vond je van dit recept?

Bloemkool met groninger worst

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig