Chinesekoolsalade met garnalen
115 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 el
1
6 el
1 el
1
1 bakje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2010 nr. 09 - Groente volop variëren
Rooster het sesamzaad in een pan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Maak in een schaal een dressing van de ketjap, olie, het limoenrasp en -sap. Voeg de kool toe en schep om. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met het sesamzaad.
- algemeenU kunt de salade een extra oosters accent geven door stukjes ananas en fijngesneden koriander toe te voegen.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Chinesekoolsalade met garnalen

bijgerecht
4 personen
115 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het sesamzaad in een pan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Maak in een schaal een dressing van de ketjap, olie, het limoenrasp en -sap. Voeg de kool toe en schep om. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met het sesamzaad.
algemeen:U kunt de salade een extra oosters accent geven door stukjes ananas en fijngesneden koriander toe te voegen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el sesamzaad
1 limoen
6 el ketjap
1 el zonnebloemolie
1 Chinese kool
1 bakje garnalen




