Ovenschotel met krieltjes

Het ei maakt de ovenschotel lekker smeuïg.

515 kcal

15 min. bereiden, 20 min. oventijd

2.7/5

(224)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 900 gram minikrieltjes

    minikrieltjes

  • 1 courgette

    courgette

  • 3 bosuien

    bosuien

  • 4 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 4 eetlepel crème fraîche

    crème fraîche

  • 2 eetlepel kappertjes

    kappertjes

  • 150 gram geraspte oude kaas

    geraspte oude kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)


2001 week 16-17 - 2001 week 16-17

Aan de slag

  1. Verwarm oven voor op 200 °C. Kook in de magnetron de krieltjes in ca. 2 x 4 minuten beetgaar op vol vermogen (700 Watt).

  2. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng in een kom de krieltjes, courgette, bosui, kappertjes en kaas. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Meng het eiermengel erdoor en doe het mengsel over in een ovenschaal. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

  • combinatietipLekker met groene salade.

Wat vond je van dit recept?

Ovenschotel met krieltjes

Het ei maakt de ovenschotel lekker smeuïg.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig