Ovenschotel met krieltjes
Het ei maakt de ovenschotel lekker smeuïg.
515 kcal
15 min. bereiden, 20 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
900 gram minikrieltjes
minikrieltjes
1 courgette
courgette
3 bosuien
bosuien
4 middelgrote eieren
middelgrote eieren
4 eetlepel crème fraîche
crème fraîche
2 eetlepel kappertjes
kappertjes
150 gram geraspte oude kaas
geraspte oude kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2001 week 16-17 - 2001 week 16-17
Verwarm oven voor op 200 °C. Kook in de magnetron de krieltjes in ca. 2 x 4 minuten beetgaar op vol vermogen (700 Watt).
Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng in een kom de krieltjes, courgette, bosui, kappertjes en kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Meng het eiermengel erdoor en doe het mengsel over in een ovenschaal. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
- combinatietipLekker met groene salade.
Ovenschotel met krieltjes
Het ei maakt de ovenschotel lekker smeuïg.

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm oven voor op 200 °C. Kook in de magnetron de krieltjes in ca. 2 x 4 minuten beetgaar op vol vermogen (700 Watt).
Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng in een kom de krieltjes, courgette, bosui, kappertjes en kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Meng het eiermengel erdoor en doe het mengsel over in een ovenschaal. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
combinatietip:Lekker met groene salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
900 g minikrieltjes
1 courgette
3 bosuien
4 middelgrote eieren
4 el crème fraîche
2 el kappertjes
150 g geraspte oude kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)




