Artisjok met tapenade

305 kcal

25 min. bereiden

3.1/5

(11)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • magnetronfolie


2001 week 16-17 - 2001 week 16-17

Aan de slag

  1. Artisjokken wassen. Steel ervan afsnijden en punten van buitenste blaadjes knippen. Artisjokken afzonderlijk verpakken in magnetronfolie. Artisjokken ca. 15 minuten in magnetron op vol vermogen (700 Watt) verwarmen. Artisjokken ca. 5 minuten laten nagaren. Ondertussen tapenade losroeren met olijfolie en op smaak brengen met zout en peper. Tapenade over vier schaaltjes verdelen. Artisjokken serveren met mediterrane dip. Aan tafel blad voor blad van artisjok afnemen, vezelig ondereinde in tapenade dopen en eraf eten. Rest bladeren verwijderen. Bodem in stukjes snijden en met tapenade eten.

  • Artisjok bereiden

    Instructievideo - 01:41 min.

Wat vond je van dit recept?

Artisjok met tapenade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig