bewaar
Artisjok met tapenade
Artisjok met tapenade
bewaar

Artisjok met tapenade

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

artisjokken

1 bakje

tapenade

2 eetlepels

olijfolie

zout en peper

Dit heb je nodig

  • magnetronfolie

Aan de slag

Artisjokken wassen. Steel ervan afsnijden en punten van buitenste blaadjes knippen. Artisjokken afzonderlijk verpakken in magnetronfolie. Artisjokken ca. 15 minuten in magnetron op vol vermogen (700 Watt) verwarmen. Artisjokken ca. 5 minuten laten nagaren. Ondertussen tapenade losroeren met olijfolie en op smaak brengen met zout en peper. Tapenade over vier schaaltjes verdelen. Artisjokken serveren met mediterrane dip. Aan tafel blad voor blad van artisjok afnemen, vezelig ondereinde in tapenade dopen en eraf eten. Rest bladeren verwijderen. Bodem in stukjes snijden en met tapenade eten.

Artisjok bereiden

Instructievideo - 01:41 min.