Andijvie met gember en cashewnoten
Minder is meer: je wokt de andijvie met knoflook en brengt hem op smaak met gembersiroop.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 800 g gesneden andijvie
- 30 g ongezouten cashewnoten
- 1 el gembersiroop
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de andijvie in delen toe en roerbak op hoog vuur in 3 min. beetgaar.
- Hak de cashewnoten grof. Breng de andijvie op smaak met de gembersiroop, peper en eventueel zout. Bestrooi met de cashewnoten.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 185 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 40 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Andijvie met gember en cashewnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Andijvie met gember en cashewnoten
- 1 teen knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 800 g gesneden andijvie
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de andijvie in delen toe en roerbak op hoog vuur in 3 min. beetgaar.
- 30 g ongezouten cashewnoten
- 1 el gembersiroop
Hak de cashewnoten grof. Breng de andijvie op smaak met de gembersiroop, peper en eventueel zout. Bestrooi met de cashewnoten.