Tomaten-paprikasoep met ansjovis
Tomaten-paprikasoep met ansjovis

Tomaten-paprikasoep met ansjovis

15 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode paprika

3 eetlepels

olijfolie

500 ml

tomatensap

1

visbouillontablet

20

zwarte olijven zonder pit

4

ansjovisfilets

1 mespunt

cayennepeper

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In soeppan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Tomatensap en visbouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen 16 olijven, ansjovisfilet en rest van olie met staafmixer pureren tot stevige tapenade. Soep met staafmixer glad pureren en op smaak brengen met cayennepeper. Bergje tapenade in midden van vier borden scheppen. Soep er voorzichtig langs schenken. Garneren met rest van olijven.