Stoofperen
Tijd voor peren stoven! Want er gaat niets boven stoofperen en deze klassieke stoofpeertjes maak jij voortaan gewoon zelf.
Ingrediënten
4 personen
1
citroen
1 kg
Gieser Wildeman stoofpeer
250 ml
soepele rode wijn
75 g
kristalsuiker
2
kaneelstokjes
4
kruidnagels
1
laurierblaadje
700 ml
kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Boen de citroen schoon en snijd met een scherp mes of dunschiller 3 reepjes van de gele schil. Schil de peren, laat de stelen eraan zitten.
Doe de wijn in een ruime pan en voeg de suiker, kaneelstokjes, kruidnagels, het laurierblaadje en de citroenschil toe. Voeg de peren toe en vul aan met het water of tot ze net onder staan.
Knip een cirkel ter grootte van de pan uit het bakpapier en leg als een deksel op de peren. Stoof de peren in ca. 1 uur en 30 min. op laag vuur gaar. Haal de peren uit de pan en kook het kookvocht in ca. 30 min. tot een derde in. Serveer de stoofperen in de siroop.
Stoofperen maken
Instructievideo - 03:22 min.
Stoofperen
Tijd voor peren stoven! Want er gaat niets boven stoofperen en deze klassieke stoofpeertjes maak jij voortaan gewoon zelf.

bijgerecht
null personen
240 kcal
10 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon en snijd met een scherp mes of dunschiller 3 reepjes van de gele schil. Schil de peren, laat de stelen eraan zitten.
Doe de wijn in een ruime pan en voeg de suiker, kaneelstokjes, kruidnagels, het laurierblaadje en de citroenschil toe. Voeg de peren toe en vul aan met het water of tot ze net onder staan.
Knip een cirkel ter grootte van de pan uit het bakpapier en leg als een deksel op de peren. Stoof de peren in ca. 1 uur en 30 min. op laag vuur gaar. Haal de peren uit de pan en kook het kookvocht in ca. 30 min. tot een derde in. Serveer de stoofperen in de siroop.
variatietip:Vervang voor een alcoholvrije variant de rode wijn door rodedruivensap (fles). Breng eventueel op smaak met extra suiker.
bereidingstip:Je kunt de stoofpeertjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.
variatietip:Je kunt de rode wijn en het water ook vervangen door 750 ml port. Gebruik dan de helft van de suiker.
bereidingstip:Maak van je stoofperen supersnel een compote door 100 g stoofperen fijn te snijden en er 1 el kookvocht door te roeren. Voeg 2 el sinaasappel-gembermarmelade (potje 340 g) toe en schep door elkaar. Serveer bij een kaasplankje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 citroen
1 kg Gieser Wildeman stoofpeer
250 ml soepele rode wijn
75 g kristalsuiker
2 kaneelstokjes
4 kruidnagels
1 laurierblaadje
700 ml kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier