Salsa van tomaat

90 kcal

15 min. bereiden, 30 min. wachten

3/5

(72)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 limoen

    limoen

  • 4 sjalotten

    sjalotten

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 8 trostomaten

    trostomaten

  • 4 eetlepel verse koriander

    verse koriander

  • 3 eetlepel olijfolie extra vierge

    olijfolie extra vierge

  • 1 gedroogde chilipeper

    gedroogde chilipeper

12 maanden Lekker Eten - 12 maanden Lekker Eten

Aan de slag

  1. Boen de schil van de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Meng in een kommetje het sap met de geraspte schil. Roer de sjalotten en knoflook erdoor en marineer dit 5 min.

  2. Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn. Roer de olie door de sjalotten. Schep de tomaat en koriander erdoor en breng op smaak met de chilipeper en eventueel zout. Laat de smaken ca. 30 min. intrekken.

  • combinatietipLekker met tortillachips, bij taco's, tortilla's, wraps en chili con carne.

Wat vond je van dit recept?

Salsa van tomaat

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig