Geroosterde courgette
Door courgette te roosteren, proef je de subtiele smaak van deze groentetopper nog beter.
125 kcal
40 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
700 g
3 tenen
3 el
3 el
½
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
12 maanden Lekker Eten - 12 maanden Lekker Eten
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een stuk bakpapier in een braadslede.
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en snijd de helften in 1 ½ cm dikke plakken. Schep de stukken courgette in de braadslede. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de olie, knoflook en oregano toe en schep alles goed om. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de courgettestukken in ca. 35 min. gaar. Schep de groenten tussentijds een of twee keer om.
Neem de courgette uit de oven en druppel naar smaak citroensap over de groente. Serveer de geroosterde courgette lauwwarm of op kamertemperatuur.
- kookstaptipRoosteren haalt de subtiele smaak van de courgette naar boven. Smaakt bij alle mediterrane gerechten.
Geroosterde courgette
Door courgette te roosteren, proef je de subtiele smaak van deze groentetopper nog beter.

bijgerecht
4 personen
125 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een stuk bakpapier in een braadslede.
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en snijd de helften in 1 ½ cm dikke plakken. Schep de stukken courgette in de braadslede. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de olie, knoflook en oregano toe en schep alles goed om. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de courgettestukken in ca. 35 min. gaar. Schep de groenten tussentijds een of twee keer om.
Neem de courgette uit de oven en druppel naar smaak citroensap over de groente. Serveer de geroosterde courgette lauwwarm of op kamertemperatuur.
kookstaptip:Roosteren haalt de subtiele smaak van de courgette naar boven. Smaakt bij alle mediterrane gerechten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
700 g courgettes
3 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
3 el gedroogde oregano
½ citroen
Dit heb je nodig
bakpapier




