Tarte tatin met witlof
Tarte tatin met witlof
bewaar
bewaar

Tarte tatin met witlof

15 min. bereiden
20 min. wachten
50waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een scherp mesje de oranje schil zo dun mogelijk van de sinaasappel. Snijd er lange dunne sliertjes van. Halveer de struikjes witlof in de lengte en snijd van elke helft een mooie lange plak van 1 cm dik af (gebruik de rest van de lof in een salade). Snijd de plakjes deeg doormidden.

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier en teken hierop 8 keer de maat van een half plakje bladerdeeg af. Houd voldoende tussenruimte. Snijd of schaaf de boter in flinterdunne plakjes en leg de plakjes naast elkaar in de afgetekende rechthoekjes. Strooi de suiker over de boter in de rechthoekjes.

3

Leg de sliertjes sinaasappelschil op de suiker en maal er peper boven. Leg er een plak witlof op en strooi hier wat zout en peper over. Dek de witlof af met plakjes bladerdeeg en druk de randen van het deeg naar beneden.

4

Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

5

Leg direct uit de oven een grote platte schaal op de bakplaat, keer ze samen en laat de taartjes op de schaal glijden (pas op voor de hete karamel!). Trek het bakpapier weg.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tarte tatin met witlof

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig