Port-gembersaus

205 kcal

30 min. bereiden

3.2/5

(28)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer


12 maanden Lekker Eten - 12 maanden Lekker Eten

Aan de slag

  1. Smelt 25 g boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm op laag vuur 2 min. Voeg de port en fond toe en breng alles aan de kook. Laat het vocht op middelhoog vuur tot 1/4 inkoken. Zeef de saus boven een steelpan en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Breng de saus in de steelpan aan de kook. Voeg de rest van de boter toe. Neem de pan van het vuur en mix alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus. Lekker bij hazenrugfilet.

  • algemeenU kunt de saus 's ochtends al bereiden. Breng vlak voor het serveren de saus aan de kook en voeg de rest van de boter toe. Mix met de staafmixer tot een gebonden saus.

Wat vond je van dit recept?

Port-gembersaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig