Gehaktbal met pijnboompitten
Gehaktbal met pijnboompitten
bewaar
bewaar

Gehaktbal met pijnboompitten

45 min. bereiden
29waarderingen

  Aan de slag

  1

  Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

  2

  Meng het gehakt met de sjalotten, de rozemarijn, 2 tenen knoflook en de pijnboompitten. Week het brood in de melk. Knijp uit, meng door het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Vorm 4 ballen.

  3

  Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de ballen op hoog vuur in 5 min. goudbruin. Zet het vuur laag en bak ze in 20 min. gaar. Keer regelmatig. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.

  4

  Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Verwarm de slagroom met de resterende knoflook en voeg toe. Stamp fijn met de pureestamper. Voeg de peterselie en de bieslook en eventueel nog wat kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de gehaktballen. Lekker met spinazie.

  algemeenFamilierecept Allerhande 11 2010. 'Het recept kreeg ik van mijn schoonmoeder', vertelt Hanny. 'De kleine versie ervan maakte ik vroeger als we met het hele gezin op vakantie gingen. Dochter Ingrid maakt de ballen groter. 'Al heb ik daar wel een nieuwe draai aan gegeven, die is ontstaan door een eetclub met vrienden. De ongeschreven regel in die club is dat we géén alledaagse gerechten koken. Omdat ik mijn moeders gehaktbal toch wel érg lekker vind, heb ik daar een keer pijnboompitten aan toegevoegd. Dat pakte verrassend lekker uit!'

  Vlees braden

  Instructievideo - 01:13 min.

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Gehaktbal met pijnboompitten

  Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

  Dit heb je nodig