bewaar
Carpaccio van serranoham en tomaat
Carpaccio van serranoham en tomaat
bewaar

Carpaccio van serranoham en tomaat

25 min. bereiden
116waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

pistachenootjes ongepeld

4 takjes

oregano

1

citroen

4 el

olijfolie (extra vierge met basilicum)

zout

(versgemalen) zwarte peper

12

romaatjes (kleine tomaatjes)

200 g

Campofrio Jamón Serrano

Aan de slag

1

Pistachenootjes pellen, grof hakken en in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en heel fijnhakken. Citroen goed schoonboenen en 2 tl schil eraf raspen. Citroen uitpersen. In kom 1 1/2 el citroensap met oregano, citroenrasp, olijfolie, zout en peper tot dressing kloppen.

2

Tomaten wassen en met scherp mes in heel dunne plakjes snijden. Op vier borden plakjes serranoham naast elkaar uitspreiden. Plakjes tomaat erop leggen. Dressing erover sprenkelen en pistachenootjes erover strooien.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Carpaccio van serranoham en tomaat

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig