Kabeljauw-viskoekjes
Kabeljauw-viskoekjes

Kabeljauw-viskoekjes

Hoe je kids vis laat eten? Door er koekjes van te maken en die als voorgerecht te serveren.

40 min. bereiden
1 uur wachten
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

kruimige aardappelen

1 liter

visbouillontablet

250 g

verse kabeljauwfilet

1

middelgroot ei

2 el

semi-zongedroogde tomaten

12 g

verse bieslook

100 g

diepvries tuinerwten

5 el

mayonaise

1 el

grove Zaanse mosterd

1 tl

gedroogde dille

75 g

paneermeel

100 ml

zonnebloemolie

1 el

ketchup

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Hoe je kids vis laat eten? Door er koekjes van te maken en die als voorgerecht te serveren.

Aan de slag

1

Schil en snijd de aardappelen in stukken en kook in 20 min. in de visbouillon gaar. Verdeel de kabeljauw in stukken. Voeg de laatste 5 min. de kabeljauw toe. Giet af, stamp met de pureestamper fijn. Klop het ei los. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Snijd de bieslook fijn. Voeg ei, tomaat, bieslook, tuinerwten, peper en zout toe. Laat afkoelen.

2

Meng 3 el mayonaise, de mosterd en de dille.

3

Vorm 12 koekjes van ca. 6 cm doorsnede en 2 cm dik van de vispuree. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de koekjes erdoor.

4

Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 2 porties in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Serveer met de mosterddip.

5

Voor de kinderen: Vervang de mosterd door de ketchup. Meng met de rest van de mayonaise.